Wonderkind uit Woking

McLaren 570S

Autovisie, Autoweek, Autoblog.nl en ik waren de vier Nederlandse genodigden bij de internationale introductie van de McLaren 570S. Reden genoeg om er in editie 29 van Great British Cars een grote reportage aan te besteden.

In het blad is de 911-concurrent uit Engeland maar liefst acht pagina’s lang te bewonderen. Terecht, want het is een erg goed gelukte auto – en het eerste model uit McLaren’s Sports Series. Later volgen nog een iets minder snelle 540C plus twee andere carrosserievarianten. Voor nu stond echter de 570S klaar, het 570 pk sterke topmodel dat onder meer concurreert met de Porsche 911 Turbo. ‘De 570S is de lichtste auto in zijn klasse. En wat ons betreft ook een van de besten, al zal hij zich daarvoor natuurlijk wel moeten bewijzen in een rechtstreeks duel met zijn concurrenten.’

Ander werk van mijn hand: een verslag van een nieuw wereldrecord, namelijk de hoogste looping die ooit per auto werd voltooid. Plus aandacht voor de Britse auto’s in de nieuwe Bond-film Spectre, waaronder natuurlijk de Aston Martin DB5 en DB11.

Perry