Ervaring

Ervaring? Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je cynisch en vastgeroest bent. Zolang je openstaat voor een fris idee is het soms zelfs wel makkelijk dat je weet hoe je iets aan moet pakken of waar je het beste kunt beginnen.

Onder ervaring wordt weleens verstaan dat je voor probleem X binnen drie seconden oplossing Y aandraagt. Volstrekt onzinnig, want je krijgt dan een standaardoplossing die in het gunstigste geval enkele raakvlakken met jouw specifieke probleem of situatie heeft. Maar ervaring is ook: je zoekt een beursbemanning en je weet waar je medewerkers en kleding vandaan kunt halen. Ervaring is ook: je maakt een artikel over een net verschenen auto en weet hoe de concurrenten en het vorige model rijden. Ervaring is ook: je schrijft een webtekst en weet hoe je dat zo kunt doen dat de tekst goed vindbaar is via zoekmachines. Ervaring is ook: je organiseert een evenement en weet wat de doelgroep verwacht.

Tamelijk uiteenlopende situaties en voorbeelden? Toch niet helemaal, want ik houd me al jarenlang bezig met media en marketing. Bij verschillende fieldmarketingbureaus zorgde ik voor beursbemanningen, promotieteams, instore-demonstraties, marktonderzoeken en nog veel meer – voor de meest uiteenlopende klanten. Van Douwe Egberts tot Nielsen, van Philips tot Unilever en van de Wu-Tang Clan tot Cristine le Duc. Die kennis gebruikte ik later ook voor culturele organisaties, waaronder theater Flint.
Schrijven doe ik nog langer, dat deed ik al voor het literaire tijdschrift en voor het weekblad van de Hogeschool van Amsterdam. Inmiddels doe ik dat voor diverse magazines, maar ook voor je site of brochure ben je aan het juiste adres. En als je bij je tekst een foto of video nodig hebt? Als het een ‘plaatje bij het praatje’ is verzorg ik dat voor je en als je op zoek bent naar een professionele fotograaf dan zorgt ervaring ervoor dat ik die snel voor je gevonden heb.

En tot slot: ooit volgde ik een lerarenopleiding. Die ervaring gebruik ik nu voor het geven van workshops en masterclasses. Want hoewel het soms heel handig is om tekstschrijvers, journalisten en fotografen in te huren, is het soms misschien wel praktischer als je zelf óók capabel bent op dit gebied.