Grote mond, klein hartje

Ford Focus RS - Ford Mustang

De Ford Focus RS verloor zijn vijfcilinder en de Mustang wordt in Nederland vrijwel uitsluitend verkocht met een viercilinder. Min of meer dezelfde als die van de Focus. Maar welke van deze twee zou je kiezen?

Natuurlijk, bij een Ford Mustang denk je aan een vette V8. Daarmee is hij ook nog steeds leverbaar. In landen als Amerika en Duitsland is het een verkoophit. Maar in Nederland betaal je voor de V8 tienduizenden euro’s meer dan in België of Duitsland. En dus kiezen alle Mustang-kopers hier voor de viercilinder. Klinkt nergens naar, natuurlijk, maar hoe rijdt het?

Is een Mustang met viercilinder nog steeds de moeite waard, of kun je je beter een paar duizend euro besparen en voor de (snellere) Focus RS kiezen? Belangrijke levensvragen als je een kleine 60.000 euro in je zak hebt zitten die je bij de Ford-dealer wilt stukslaan. En dus zochten we het uit voor Playboy. Je leest het in Playboy 11/2016, waarin je overigens ook alles leest over Beau van Erven Dorens, The Grand Tour en tantrasex.

Foto: Luuk van Kaathoven

Perry