Michel Vaillant naar Zandvoort?

Michel Vaillant

“In het verleden maakten we ook wel doorlopende verhalen, maar je kon elk album ook als zelfstandig boek lezen. Dat laatste willen we nog steeds, maar we zullen meer verhaallijnen creëren die door meerdere albums lopen.” Dat zegt Philippe Graton, schrijver van de Michel Vaillant-reeks in het nieuwe nummer van Octane.

Onlangs ging ik naar Brussel voor een interview met Graton. Hij vertelt daarin hoe hij eind 2012 met een schone lei begon, na een pauze van vijf jaar. Ook laat hij weten dat het de hoogste tijd wordt dat Michel weer eens een tripje naar Nederland maakt. Zou het Amsterdam worden of toch Zandvoort?

Verder vind je in dit 156 pagina’s tellende nummer natuurlijk volop ander moois. Zo reed Robert Coucher met de ultieme E-Type, fotografeerde Luuk van Kaathoven een bijzondere race-Skoda en start Mattijs Diepraam met een nieuwe serie over Carel Godin de Beaufort. Hoogtepunt in dit nummer is de Ferrari 212 Inter waar Eddie Hertzberger in de jaren ’50 mee reed (en racete). Ton Roks reed de Ferrari, inmiddels in bezit van Eddie’s zoon Anthony Hertzberger, op Zandvoort.

Octane 008 ligt vanaf vandaag in de winkels. Als je geen zin hebt om op pad te gaan, kun je losse nummers ook online bestellen.

Perry