Octane 023 ligt in de winkel

Octane-023-cover

Als je abonnee bent schijnt het te voelen als een klein cadeautje in je brievenbus: de nieuwe Octane. En als je geen abonnee bent heb je nu een reden om hard naar de winkel te hollen, want er staat genoeg moois in. Te beginnen met de Volkswagen Golf GTI en Peugeot 205 GTI die de omslag sieren, natuurlijk.

Daarmee houdt het echter niet op. Ton Roks ging namelijk op pad met de unieke Pegaso Z-102 Cupula. Die auto stond vorig jaar op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, waar hij tot woede van Evert Louwman niet won. Inmiddels is de auto te bewonderen in het Louwman Museum, maar voordat het zover was mocht Ton er een stukje mee rijden.

Minstens zo uniek is de Ferrari 288 GTO waar Joe Sackey mee reed. Zo’n 288 GTO is al niet bepaald doordeweeks, maar dit is het exemplaar dat Enzo Ferrari speciaal liet bouwen voor Niki Lauda. Na een aantal jaren in Lauda’s garage te hebben gestaan, verhuisde de GTO naar het fabrieksmuseum, maar inmiddels is hij in Amerikaanse handen.

Zelf interviewde ik Olav Mol, die een boek schreef omdat hij dit jaar 25 jaar commentator bij F1-wedstrijden is. Daarnaast bezocht ik het Concours d’Élégance Paleis Het Loo voor een verslag, waarvan een bewerkte versie ook op de website van Octane te vinden is.

Octane 023 ligt in de winkel vanaf 5 augustus.

Perry