Het doel was de eindoverwinning

Lanchester SS - ING Ardenne Roads

Octane verscheen met een Lanchester SS aan de start van de veertiende editie van de ING Ardenne Roads-rally. Het doel was de eindoverwinning, maar dat pakte anders uit.

Niets stond een glorieuze overwinning van team Octane in de weg, behalve dat navigator Luuk van Kaathoven geen idee had wat hem te doen stond. Op weg naar startplaats Spa begon hij zijn excuses op te lepelen: ‘Navigeren is allemaal leuk en aardig, maar ik ben natuurlijk wel fotograaf, dus kijk niet verbaasd op als ik even om me heen zit te kijken of er mooie fotolocaties zijn.’ Rally’s? ‘Nooit eerder gereden.’ De tabellen die bij regularities horen? ‘Geen idee.’ Toch zou hij zijn arsenaal aan smoezen niet nodig hebben, want de net opnieuw opgebouwde Lanchester gaf de geest. Maar gefinisht of niet, we hebben de smaak te pakken!

Het hele verhaal lees je in Octane 017, die vanaf 24 juli in de winkel ligt. Voor datzelfde nummer reed Ton Roks overigens met een Ferrari F40, terwijl Arthur van Dedem aan Mattijs Diepraam vertelde over zijn racecarrière. En: Robert Coucher vergezelde Stirling Moss op de legendarische Futapass met Hans Herrmann en enkele huidige sterren.

Perry