Oud en nieuw met Playboy

BMW E30 M3 & BMW M4 Coupe - foto Luuk van Kaathoven

In hét nummer van het jaar, het kerstnummer, staat Playboy stil bij oud en nieuw. Op een bijzondere manier, met zeven splinternieuwe auto’s en hun klassieke voorgangers.

Bijzonder is dat het een gecombineerd artikel is; deels in het blad, deels online. Van de auto’s die online te vinden zijn, kunnen bovendien gratis wallpapers worden gedownload. Nog specialer wordt het als je weet welke auto’s er in deze reportage te vinden zijn. Dat loopt uiteen van een Mini tot een Miura en van een Testarossa tot een tractor. Alle foto’s zijn speciaal voor deze reportage gemaakt door fotograaf Luuk van Kaathoven. Nog wat feitjes? In totaal vind je veertien auto’s in deze reportage, of eigenlijk dertien auto’s en een tractor. In totaal hebben ze 109 cilinders, 5.151 pk en een totale waarde van meer dan drie miljoen euro. Uiteraard is de tractor de langzaamste, met  35 pk en een topsnelheid van 27 kilometer per uur. De snelste is de Lamborghini Aventador, met zijn 700 pk en een sprint naar de 100 binnen drie seconden. Het gemiddelde karretje in deze reportage heeft acht cilinders, 368 pk en is 214.581,50 euro waard.
En nu? Snel naar playboy.nl voor het ene deel van de reportage en naar je plaatselijke bladenboer voor het andere deel, natuurlijk. Vanaf vandaag ligt het kerstnummer overal in de schappen!

Perry