Porsche Classic Center Gelderland: wereldprimeur in Heteren

Porsche-Classic-Center-Gelderland-PUUR

Misschien denk je dat Nederland niet het centrum van de Porsche-wereld is, maar vergis je niet: we doen leuk mee. Zo was Pon in 1949 de eerste Porsche-importeur ter wereld. En nu hebben we weer een primeur: het allereerste Porsche Classic Center van de wereld staat in Nederland. In Heteren, om precies te zijn. 

Klassieke Porsches waren al lang te zien bij Porsche Centrum Gelderland. Eigenaar Mark Wegh is namelijk een gepassioneerd klassiekerliefhebber. Niet eens alleen Porsches, want ook Audi’s en Volkswagens kunnen rekenen op zijn enthousiasme. Hoewel de prijzen van klassieke Porsches de afgelopen jaren tot recordhoogte stegen, kregen ze hooguit een eigen hoekje in de showrooms van de dealers.

Tot nu. Naast Porsche Centrum Gelderland verrees namelijk een compleet nieuw pand, waar klassiekers 5.830 vierkante meter de ruimte hebben. Op 26 november werd het pand geopend. De bedoeling van Porsche is dat er in de komende jaren meer van zulke Classic Centers komen. Je kunt er alles over lezen in het decembernummer van PUUR Porsche Magazine.

Perry