Wonderlijke combinaties van oud en nieuw

Great British Cars 23

Fotograaf Luuk van Kaathoven en ik kwamen twee wonderlijke combinaties van oud en nieuw tegen, die je allebei kunt zien in het nieuwe nummer van Great British Cars. Ten eerste bezochten we het DTM-weekend op Zandvoort, waar tientallen vooroorlogse auto’s verschenen. Bovendien reden we met de David Brown Speedback GT, een soort moderne remake van de Aston Martin DB5.

De Vintage Revival was eigenlijk een kleinschalig evenement van de DVSCC, een club voor vooroorlogse auto’s. Op het laatste moment besloot de DTM echter om ook naar Zandvoort te komen, net in het weekend van de Vintage Revival. Het klassiekerevenement werd echter niet gecanceld, het werd het bijprogramma van de DTM. Organisator Juri Castricum vertelt in GBC wat dat betekende. “De auto’s moesten precies op díe plek staan en de champagne voor de winnaars mocht alleen van dát merk zijn.” Spijt heeft hij echter niet. Dat komt goed uit, want dat hebben wij ook niet van ons bezoekje aan het evenement.

In Duitsland ontmoetten we David Brown, een Brit die zijn eigen auto bouwde. Daar zijn er natuurlijk talloze van, maar de Speedback GT lijkt van goede kwaliteit te zijn en kost je maar liefst een half miljoen pond. Dat moet dus wel wat bijzonders zijn, zou je denken. En dat is het ook. Wat er zo bijzonder aan is kun je acht pagina’s lang lezen in het nieuwe nummer van GBC, dat vanaf nu in de winkels ligt.

Perry