Een goed gesprek met Jacky Ickx en Eddy Merckx

Jacky Ickx (foto: Luuk van Kaathoven)

In Brussel kun je momenteel de tentoonstelling Merckx-Ickx bezoeken. Bij de opening waren de twee Belgische legendes zelf aanwezig en kregen we de kans om ze te spreken. Wat ze te zeggen hadden, kun je lezen in het februarinummer van PUUR Porsche Magazine.

De interviewafspraak met Eddy Merckx stond gepland voor het eind van de dag, om half zes. Gelukkig konden we hem al eerder spreken, want in de loop van de middag sloeg de vermoeidheid toe. De grootste wielrenner ooit vertrok naar huis en liet de rest van het programma over aan zijn vriend Jacky Ickx. Die vermoeidheid past misschien bij de leeftijd; de tentoonstelling is opgezet omdat beide Belgen dit jaar hun zeventigste verjaardag vieren.

De tentoonstelling in Brussel is nog te zien tot en met 21 juni 2015. Mocht je geen bezoekje aan Brussel op het programma hebben voor de komende maanden, dan kun je er in PUUR Porsche Magazine een uitgebreide reportage over lezen (met foto’s van Luuk van Kaathoven), plus reportages over de Porsche 911 GT3 RS 4.0 en de nieuwe 911 Targa 4 GTS en een verhaal waarin de werking van een injectiesysteem wordt uitgelegd.

Perry