Het terrein in

Fiat Panda 4x4

Tijdens de redactievergadering, comfortabel met een kop koffie naast de kachel, leek het een goed idee: een 4×4-special maken voor Het Automobiel. Dat betekende echter wel dat we ook het terrein in moesten. Gelukkig vonden we drie bezitters van een klassieke 4×4 die dat met overtuiging deden!

Met dank aan Omnivents konden we een dagje de modder in op het offroad-terrein van Watergoed. Dat deden we met een Fiat AR-59 Campagnola, een Fiat Panda 4×4 en natuurlijk ontbrak ook een klassieke Land Rover niet, in dit geval een Series 3 uit 1973. De Panda kwam verrassend ver, de Campagnola kwam voor het eerst sinds de restauratie het terrein in en de Land Rover ging voorop in de strijd, met dank aan de offroad-ervaring van zijn eigenaar. Je kunt er alles over zien in het novembernummer van Het Automobiel – en zien ook, dankzij de briljante foto’s van Casper Heij.

Natuurlijk is dat niet het enige wat je in dit nummer kunt lezen. Er is ook een koopgids van de Peugeot 404, een reportage over de Goodwood Revival, een verslag van de Vintage Revival en een dubbeltest van de Porsche 356 en Alfa Giulietta Sprint. Bovendien staan er natuurlijk nog veel meer 4×4’s in, het is immers een 4×4-special. Het Automobiel 11 ligt in de winkel vanaf 7 november.

Perry