Octane komt met special Het Loo

Octane 010 juni 2014

Vanaf vandaag ligt de nieuwe Octane in de winkel, de tiende sinds de start van de Nederlandse editie. Dit keer is ‘ie nog dikker dan anders; maar liefst 172 pagina’s, inclusief ruim 30 pagina’s over het tweejaarlijkse Concours d’Elégance Paleis Het Loo.

In de nieuwe Octane zie je de bijzondere Mercedes 300 SLR Uhlenhaut, waarmee Ton Roks reed. Ook is er een mooi artikel te lezen over Ayrton Senna, misschien wel de beste coureur die ooit aan de start kwam in de Formule 1. Rob Koch en David van Lennep halen herinneringen op aan de London-Sydney Marathon, die ze in 1968 met een onwaarschijnlijke auto reden: een DAF.

Het meest opvallend in dit zomernummer is echter de special over Het Loo, die ruim 30 pagina’s telt. Daarin zie je de A6G54 Zagato, Maserati’s eerste echte straatracer, maar ook de Renault Alpine A610 Turbo. Diverse deelnemers laten al zien waarmee ze naar de paleistuinen komen, juryleden geven prijs waarop ze zullen letten bij het beoordelen van de deelnemende auto’s en paleisdirecteur Michel van Maarseveen legt uit waarom de auto’s vanaf deze editie vlak voor het paleis mogen staan.

Perry