Playboy is 30

30 jaar Playboy

De Nederlandse editie van Playboy bestaat 30 jaar. Dat leverde een mooi feestje op, maar ook een extra dik jubileumnummer. Dat Beertje van Beers daarin staat kan je nauwelijks ontgaan zijn, maar je kunt in dat jubileumnummer ook lezen over de opvallendste concept cars van de afgelopen drie decennia.

Natuurlijk blader je in dit nummer allereerst naar de 30 Year Anniversary Shoot met Beertje van Beers. Als je die bekeken hebt, hoef je nog slechts een bladzijde om te slaan om het (door mij geschreven) artikel over de concept cars te vinden. Onder meer de Porsche C88, Ford Probe IV, Peugeot Oxia en Audi Rosemeyer komen aan bod in het negen pagina’s tellende artikel.

Overigens staat er nog veel meer moois in de 194 pagina’s dikke jubileum-Playboy. Zoals bekend leest iedereen Playboy voor de interviews, deze maand met René van der Gijp en Derk Sauer. Bovendien staat er een verzameling in met legendarische quotes. Maar als je liever foto’s kijkt, sla dan de 18 pagina’s greatest hits (met onder meer Katja Schuurman, Lieke van Lexmond, Aukje van Ginneken en Penney de Jager) niet over. En natuurlijk – natúúrlijk – is de eerste pagina voor Hugh Hefner, die de Nederlandse Playboy feliciteert én complimenteert with the lovely Beertje van Beers.

Perry