Pure kunst: Lamborghini Miura

Lamborghini Miura - foto: Jacco van de Kuilen

“De banden zijn smal en de V12 die in je binnenspiegel zo opzichtig om aandacht schreeuwt, geeft je de indruk dat hij continu klaarstaat om je te verrassen op iedere wijze die maar mogelijk is.” Rijden met een Lamborghini Miura is fantastisch, maar allesbehalve eenvoudig.

Omdat Het Automobiel, het oudste klassiekermagazine van Nederland, 35 jaar bestaat kozen we onze 35 favoriete klassiekers. Die lijst gaat van een Lelijke Eend tot een Königstiger en van een elegante Voisin C25 Aérodyne tot de brute F40. Van de absolute nummer 1 moest natuurlijk een mooie reportage worden gemaakt, en zo begon de zoektocht naar een Miura. Die bleek niet eens onvindbaar en daarom vind je in het jubileumnummer van Het Automobiel een vijf pagina’s tellende reportage over deze oranje Miura S uit 1969.

Ook in dit nummer: vijf klassiekers uit 1980, een interview met de grondleggers van het blad en een kijkje bij de adverteerders uit de eerste jaargang. Nu te vinden in de winkel, achter een opvallende cover van tekenaar Hein Haakman.

Foto: Jacco van de Kuilen

Perry