Wereldprimeur: BMW 2002 Hommage

BMW-2002-Hommage-concept-Villa-d-Este

Ook als je doorgaans over klassiekers schrijft of geen hardcore nieuwsjager bent, is het best lekker om nu en dan een primeurtje te scoren. Zoals eerder dit jaar met de Jaguar F-Type SVR bijvoorbeeld. Of zoals nu, met de BMW 2002 Hommage.

Bijna ieder jaar toont BMW op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este een concept car, een nieuwe interpretatie van een klassiek model. Dit jaar liet BMW er vooraf niets over los. Het was de bedoeling de auto pas te tonen tijdens een cocktailparty aan de rand van het Comomeer. Er was zelfs niet bekend wát voor auto BMW zou gaan tonen.

Tot mijn oog viel op een krantje dat BMW zelf had laten drukken en dat eigenlijk pas op zaterdag verspreid zou worden. Daarin stond uitgebreide informatie over de 2002 Hommage concept car, compleet met een schets en een foto. En omdat BMW uitdrukkelijk had vermeld dat er geen embargo’s waren, belandde de primeur op Autoblog.nl.

Op zaterdag vertelden BMW-designers Adrian van Hooydonk en Karim Habib uitgebreid over de nieuwe concept car. Volgens Habib is de auto zelfs klaar voor productie. Meer daarover lees je op de website van Octane: BMW 2002 Hommage klaar voor productie.

Perry