De Mercedes 300 SL is jarig: 60!

Mercedes-Benz 300 SL

Kun je een mooiere Mercedes bedenken dan de 300 SL? De Gullwing is legendarisch, maar de roadster die een paar jaar later volgde bleek populairder. Daarmee gingen we voor Het Automobiel op pad en je leest er alles over in nummer 10 van 2014.

De SL die je in dat blad ziet, was ooit een wrak dat er zo slecht aan toe was dat niemand het op wilde knappen. Inmiddels is de auto in een prachtige staat gerestaureerd. Dat was onder meer te zien op het tweejaarlijkse concours op Paleis Het Loo, waar deze SL schitterde. Schitteren deed hij ook toen Jacco van de Kuilen ‘m fotografeerde, met de Hoogovens (Corus) op de achtergrond. Wist je dat het staal van de SL daar ooit vandaan kwam?

Voor het overige zijn in dit nummer van Het Automobiel vooral veel Fords te vinden – het is namelijk een Ford-special. Ford in de rallysport, een dubbeltest van twee bijzondere Sierra’s en de historie van een Ford-met-ambities: de Lincoln die in de jaren ’60 en ’70 in de Verenigde Staten als presidentiĆ«le limousine diende. Het magazine is te koop bij de kiosk en boekhandel vanaf vrijdag 3 oktober.

Perry