Hoera, de BMW 02 bestaat 50 jaar

bmw-2002-50-jaar-02

Ergens is het een beetje onzinnig om stil te staan bij de verjaardagen van automodellen; het zegt immers niks over de kwaliteit of over hoe geliefd zo’n auto is. Maar bij een lekkere klassieker als de BMW 2002 maak ik graag een uitzondering.

BMW zette in Beieren een drietal exemplaren neer waar we mee op pad konden. Ten eerste was dat een 1802 Touring, maar ook een 1600 Cabrio en een 2002tii stonden klaar. Met die 2002 was iets geks aan de hand, want hij was niet zo klassiek als je zou denken. BMW bouwde die auto namelijk een jaar of tien geleden om te demonstreren dat er bij BMW Classic nog genoeg onderdelen voorradig zijn om een compleet nieuwe auto te bouwen.

Het hele verhaal over de BMW 02’s lees je in het augustusnummer van Auto Motor Klassiek. Bovendien lees je erin hoe het Goodwood Festival of Speed dit jaar was. Ook leuk: collega Aart van der Haagen ging met een Desoto S2 Airflow Six Series Sedan op pad, zo’n klassieker die wat minder voor de hand ligt. En over minder voor de hand liggende klassiekers gesproken: Rein de Ruiter staat stil bij het 40-jarig bestaan van de Ford Fiesta.

Perry