Voor de prijs van een Picanto

voor-de-prijs-van-een-picanto

De Kia Picanto was jarenlang de bestverkochte auto van het land. Maar: echt mannelijk is ‘ie niet. Daarom gingen we voor Playboy op zoek naar het antwoord op de vraag of je ook een fatsoenlijke youngtimer kunt kopen voor de prijs van een Picanto.

In Wheels, de autorubriek van Playboy, had al ruim een jaar geen auto gestaan die je voor minder dan een ton op je oprit hebt. Dus werd het wel weer eens tijd voor wat betaalbaars. Een youngtimer, want natuurlijk willen we ook bijtellingsvriendelijk rijden.

Omdat je date je vaak echter uitlacht met je ‘derdehands BMW’ of ‘dat ouwe ding’, namen we Odiel Mennink van Femme Frontaal mee voor de vrouwelijke kijk op deze youngtimers. De auto’s die we meenamen: een Volkswagen Golf VR6, een Opel Astra GSi, een Volvo 850 T-5R, een Audi 200 Quattro 20V, een BMW Z3 Coupé, een Jaguar XJR 4.0 Supercharged, een Mercedes-Benz SL 320, een Porsche Boxster en natuurlijk een nieuwe Kia Picanto. Het verhaal, met foto’s van Luuk van Kaathoven, lees je in Playboy 7 van 2016.

Perry