Octane 019 nu te koop

Octane 019 cover

Vanaf 27 november ligt de nieuwste Octane in de winkels. Nummer 019 is zelfs extra dik, want je krijgt dit keer niet minder dan 172 pagina’s voor je euro’s. Uiteraard schreef ik er daarvan ook weer een aantal. 

Het coververhaal gaat over de Lancia Delta Integrale, misschien wel de meest legendarische rallyauto ooit. Het is een Nederlandse bewerking van een verhaal dat afkomstig is uit de Engelse editie van Octane. Dat verhaal, waarin onder meer specialist Steve Smith en voormalig teambaas Cesare Fiorio geïnterviewd worden, is geschreven door Keith Adams en John Simister. Nederlandse bewerking: moi.

Bovendien ging ik naar Duitsland om in een BMW 850 CSi mee te doen met de Creme21 Youngtimer Rallye, een bijzonder evenement voor auto’s die in de jaren ’70 en ’80 zijn gebouwd. Het is bedoeld voor mensen die zichzelf niet al te serieus nemen en het gaat meer om plezier dan om fanatiek voor de overwinning strijden.

Natuurlijk staat er nog veel meer in Octane 019. Zo reed Ton Roks in Portugal met de nieuwe McLaren 570S en ging hij naar Californië voor de Porsche Rennsport Reunion, een soort Oktoberfest op Laguna Seca. Verder lees je hoe de Ferrari 488 Spider rijdt, kom je alles te weten over de bijzondere Mustang van Ken Block en schrijft Fred Hak over de Winter Trial die voor de deur staat. Halen dus!

Perry